Bronson frisk efter forfangenhed

Christina J, Aarup

bronson_1.jpg

Bronson til JBK horseshow i november 2010

Bronson er født i 1994 hos en avler i Danmark og blev så solgt til Frankrig som 4 års som dressurhest, men han kom tilbage til Danmark, fordi han ”tabte” sin rytter. Bronson blev indsprunget og vi købte ham i 2000.

Bronson blev hurtigt en super springhest med flere fine resultater i både ind- og udland, 1 enkelt World Cup og masser af Grand Prixer, både nationalt og internationalt. Derudover har han placeret flere gange ved Danmarksmesterskaberne gennem årene.

I november 2010 valgte vi at pensionere Bronson i en alder af næsten 17 år. Bronson sluttede af med at vinde en MA til JBK Horseshow i Odense.

Vi var meget i tvivl om Bronson ville kunne forene sig med livet som foldbums, Bronson var jo vant til livet som stævnehest, altid på farten og i gang. Så forandringen var stor fra altid at være i gang til lige pludselig at gå på fold dagen lang og ingenting lave andet end at græsse. Heldigvis gik det fint, han faldt ind i flokken og hyggede sig gevaldigt.

I maj måned 2014 er Bronson nu 20 år, da han bliver svært forfangen på alle 4 ben. Bronson har ikke reageret på græsset alle de foregående somre.

Dyrlægen kommer, og han får smertestillende og skal holdes fra græsset. Bronson kommer på boks og på ridebane.

En morgen står Bronson og ryster over hele kroppen, (det er sommer og varmt), dyrlæge ud igen og hun tager nogle test og snakker om PPID og spurgte om en masse. Vi kunne fortælle dyrlægen at Bronsons tis var meget tykt og klistret, og at han var sunken i ryggen og havde virkelig meget pels om vinteren. Men vi tænkte at det nok var alderen.

Dyrlægen tog en blodprøve for at teste for PPID, og testen var positiv. Derfor får Bronson nu medicin hver dag resten af sit liv. Det er nu et år siden og Bronson har det godt den dag i dag. Han nyder sit otium på græsfolden med de andre heste, og han bliver snart 21 år.
 

Indsend din historie

Vi er på jagt efter den gode historie, og vi vil så gerne høre din...

LÆS MERE