Forfangenhed

Forfangenhed er med god grund en frygtet sygdom, som bør undgås så vidt det overhovedet er muligt.

Om forfangenhed

Forfangenhed er en frygtet og potentielt meget smertefuld sygdom. Der er mange negative associationer forbundet med lidelsen, hvor aflivning i sidste ende kan være den eneste mulighed. Prognosen og fremtidsudsigterne afhænger udelukkende af hvor tidligt i forløbet sygdommen opdages, og vigtigst, at der aktivt handles. Ved at begrænse de kroniske skader kan hesten, med den rigtige behandling, leve upåvirket videre.

LÆS MERE

Symptomer på forfangenhed

Forfangenhed er en akut sygdom i læderhuden i hestens hove, som regel i begge forhove og i sjældnere tilfælde også i baghovene. Det er en af de mest pinefulde og invaliderende sygdomme, hesten kan rammes af.

LÆS MERE

Behandling af forfangenhed

Opleves der symptomer på forfangenhed hos din hest, skal der omgående kontaktes en dyrlæge, som vil være i stand til, enten at af- eller bekræfte lidelsen. Det er vigtigt at forfangenhed behandles som en akut sygdom for at begrænse de kroniske skader. Er diagnosen først stillet, vil det kræve et tæt samarbejde imellem hesteejer, dyrlæge og en beslagsmed for at sikre den optimale behandling.

LÆS MERE

Indsend din historie

Vi er på jagt efter den gode historie, og vi vil så gerne høre din...

LÆS MERE