10 gode råd i kulden

Læs Dyrlæge Urd Moes 10 gode råd til pleje i kulden

Pleje

Gode tips til pleje af hesten i alle livsstadier

Pleje af den ældre hest

Alder er ingen sygdom, men kan resultere i forandringer, som gør kroppen mere modtagelig over for sygdom. Ofte anvendes 15 år som en grænse for, hvornår en hest begynder at blive gammel, men dette kan være meget individuelt.

LÆS MERE

Vildhesten i stalden

Den tid, som hesten har været domesticeret (processen som indebærerer, at en vild dyreart overgår til at være husdyr), er forsvindende kort i forhold til den tid, som hesten har eksisteret som dyreart. Det betyder i princippet, at det er den samme hest, som løber på travbanen, går passage på dressurbanen eller hopper høje forhindringer, som den hest, der levede vildt for 6000 år siden.

LÆS MERE

10 gode råd i kulden

Sørg for at hesten har adgang til frostfrit drikkevand. Hvis hesten er dårlig til at drikke, så tilbyd den lunkent vand. Pas på at hesten ikke fryser. Uanset om den går med dækken eller ikke, så må hesten aldrig ryste af kulde. Det kræver ekstra energi at holde varmen, når temperaturen bliver meget kold. Vurdér om hesten eventuelt har brug for mere foder (især grovfoder) for at kunne opfylde behovet.

LÆS MERE

Indsend din historie

Vi er på jagt efter den gode historie, og vi vil så gerne høre din...

LÆS MERE